JERES / HERES (2005)

Publicat de Admin | Etichete: | Posted On duminică, 10 octombrie 2010 at 12:30



Titlu: JERES (Heres)

Anul de producţie-2005
Durata: "4'50, culoare
Produse în cadrul proiectului AlteArte TV
Suport tehnic-[KSAK] Centrul pentru Arta Contemporana, Chisinau


Descriere:
Filmul investighează modul în care producţia de viţă de vie JERES (Heres) sub numele de marcă originale aterizat în Moldova sovietică. Tehnologia de viţă de vie JERES (Heres) a fost dezvoltat în Spania şi secretul de şedere în procesul de fermentaţie din cauza unui organism viu - Jeres Sporii (apiculatus Saccharomyces - ellipsoideus). Un fragment din Sporii de viţă de vie a fost furat de către un agent de spionaj sovietic în umbrela mâner, o metodă similară cu cea folosită de europeni atunci când fura viermi de mătase din China. Credinţa Sporii de viţă de vie este o preocupare de iubitori JERES (Heres) din Republica Moldova care doresc pentru a repara o nedreptate istorică comise după al doilea război mondial de regimul sovietic şi repatria Sporii înapoi în Spania. Distribuţia JERES (Heres) în conformitate cu această etichetă în afara graniţelor Moldovei este interzisă de dreptul internaţional.

Povestea despre brandul JERES (Heres) este legată de noţiunea de "moldovenesc" identitate ca un "brand", care este un produs artificial creat prin tehnici de inginerie sovietică politice care sunt în contradicţie atât: ştiinţă şi realitate. Situaţia este izbitoare deoarece ambele brand-uri nu pot fi "promovat / exportate" în străinătate.

Comments:

There are 0 comentarii for JERES / HERES (2005)

free counters

Filme moldovenesti

Această pagină a fost creată pentru promovarea filmului moldovenesc. Toate fişierele sunt încărcate de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine site-ul nostru. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.