Floare albastra (1987)

Publicat de Admin | Etichete: , | Posted On marți, 1 martie 2011 at 06:38


Denumirea: Floare albastra

Anul 1987, 
film pentru copii si adolescenti, 
Scenariul:
Stefan Bulicanu
Regia:
Bulicanu Stefan
Imaginea:
I.Mihailisin
Scenografia:
V.Grusevan
Muzica:
N.Filatov (ilustratie muzicala)
In rolurile principale:
Ana-Maria - M.Cebanovscaia, Manole - M.Petraru, Dumitru Ivanovici - V.Popa, Petrea - M.Dumbrava, mama lui Manole - Larisa Pintea, mos Gorita - Vasile Tabirta, Domnica - D.Apostol, acordeonistul - C.Sandruc, stapina casei - Elena Ababii, Ion Lupeica - A.Mindru, Marcel - Mihai Munteanu, operatorul - V.Avornic.
In roluri:
V.Andries, I.Afteni, V.Buragan, I.Butnaru, I.Bulicanu, A.Botnari, G.Vicol, I.Diaconu, V.Mamaliga, C.Postu, N.Pastuhov, I.Prisacaru.
Actiunea se desfasoara la sat, mai exact, in satul de bastina al regizorului. Filmul dezvaluie intr-un mod netraditional drame ce oglindesc veridic duritatea vietii din ultimii ani de stagnare sociala cind sistemul sovietic manifesta evidente trasaturi de putrefactie.
…O fata viseaza la un cavaler nobil si fidel. Un baiat cu capul in nori admira un cal de o rara frumusete care este sacrificat de conducerea colhozului si urma sa fie dus la abator. Totul pare distrus si fara viata. Pina si moartea nu mai are nici un sens. Durerea sufleteasca a tinerilor care abia mijeste, lacrimile lor zgircite izvorite dintr-un inconstient plapind se leaga intr-un fel ciudat cu viata de dincolo de acest univers inchis. Clubul satului si teatrul din capitala sint doi poli diferiti, uniti prin rodul amar al complexelor de periferie care apar invesmintate in haine pompoase. Este de fapt istoria poporului nostru din perioada "socialismului infloritor".

Comments:

There are 4 comentarii for Floare albastra (1987)

free counters

Filme moldovenesti

Această pagină a fost creată pentru promovarea filmului moldovenesc. Toate fişierele sunt încărcate de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine site-ul nostru. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.