Moldova Trăieşte - Cutia Neagră Culisele Alegerilor 2009

Publicat de Admin | Etichete: | Posted On joi, 1 octombrie 2009 at 00:17

Partea 1-a


Partea 2-a


Imagini şocante de la 7 aprilie'09, dată la care tinerii moldoveni au ieşit în stradă deoarece erau nemulţumii de rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova, au fost date publicităţii de Unimedia.md. Autorităţile n-au ezitat, nici de această dată, să apeleze la presiuni şi ameninţări pentru a împiedica difuzarea imaginilor.
Potrivit lui Adrian Gavriliţă, membru PLDM, după 20 de minute de la apariţia filmului pe internet (la 5 iulie, ora 19.48), acesta a fost şters.
Adrian Gavriliţă a încărcat repetat filmul pe torrentsmd.com, dar şi acesta a fost şters peste cinci minute (la 5 iulie, ora 23.35).
La scurt timp după aceea, el a primit un mesaj de la administraţia site-ului, în care se precizează că există presiuni asupra administratorilor: Suntem puşi sub presiune şi ni s-a dat din deget de sus că dacă vom permite aşa torente site-ul va fi închis!
Cutia neagră!" , filmul opoziţiei despre protestele din 7 aprilie a fost şters de două ori de către administratorii site-ului torrentsmd.com.
Reamintim că, autorul filmului „Atac asupra Moldovei recunoaşte că a „aranjat convorbirile telefonice prezentate în documentar. Jurnalistul Constantin Starâş, apropiat de puterea comunistă, justifică montajul prin intenţia de a proteja urechile telespectatorilor de un limbaj necenzurat. „Sunt gata să recunosc faptul că este un montaj, a declarat Constantin Starâş pentru portalul procomunist Omega.
În timpul revoltei tinerilor moldoveni din 7 aprilie, Zinaida Greceanîi, candidata comuniştilor la preşedinţie, în timpul revoltelor din 6-7 aprilie, a avertizat părinţii să nu-şi lase copiii să participe la manifestaţii pentru că poliţia va face uz de arme dacă vor fi devastate clădiri administrative.
La 29 iulie în Republica Moldova sunt programate alegeri parlamentare anticipate. Popularitatea Partidului Comuniştilor la guvernare este în scădere din cauza efectelor crizei economice globale.

Comments:

There are 1 comentarii for Moldova Trăieşte - Cutia Neagră Culisele Alegerilor 2009

free counters

Filme moldovenesti

Această pagină a fost creată pentru promovarea filmului moldovenesc. Toate fişierele sunt încărcate de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine site-ul nostru. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.